Maso
Lehký oběd téměř bez práce.. a ta chuť. Vepřové maso v kombinaci sladkých jablek a anýzový nádech fenyklu prostě musíte ochutnat!
Ingredience:
• vepřové kotletky bez kosti 8ks
• 1 fenykl
• 2 jablka
• hrst čerstvého oregána
• sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:
Maso...
Roastbeef má díky své jednoduchosti a výborné chuti na našem stole čestné místo. Velkou výhodou je, že chutná skvěle i studený a pokud nesníte všechno můžete si druhý den připravit sendviče. Doporučuji tenké plátky roastbeefu doplnit rukolou a hrubozrnou hořčicí nebo křenovým máslem. Ale to se u...
Kari neni jen to žluté koření jak je u nás všeobecně známé, ale také vynikající palivé jídlo, které si v Thajsku dáte na každém rohu.
Ingredience:
2 mrkve nakrájené
1 červená paprika
1/2 pórku
1 červená cibule
1/2 cukety
200g hovězího minutkového masa...
Ingredience pro 2 osoby:
300g krůtích prsou
2 lžíce teriyaki omáčky na marinování masa + 1 lžíce na ochucení
1 lžíce sojové omáčky Kikkoman
1 lžíce rostlinného oleje
sůl, pepř
1 velká mrkev nakrájená na nudličky
1 červená cibule nakrájená na plátky
3 cm zázvoru nakrájeného na plátky
1dcl...
Tento recept jsem získala od šéfkuchaře na ostrově Mauricius, kde se mísí chutě indické kuchyně s místní kreolskou.
Ingredience pro 4 osoby:
600g kuřecích nebo krůtích prsou
1 plechovka krájených rajčat
svazek čerstvého koriandru
1 cibule
3 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na jemno
2...
Vařené nebo dušené hovězí je klasika. Toto jídlo je kombinace dlouhého vaření a pečení pod grilem, ale čas strávený u plotny opravdu stojí za to.
Ingredience:
2kg hovězích žeber s masem
4 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
1 cibule
10 kuliček nového koření
1 bobkový list
10 kuliček celého...