Ryby a mořské plody
Tento recept si můžete dopřát po celý rok, dá se totiž připravit i v troubě. Na grilu se ale chutě a vůně lépe spojí a proto by se žádné léto bez tohoto jídla u nás na zahradě neobešlo. Letos naše grilovací sezóna začala opravdu brzy. ;)
Ingredience asi pro 5 osob:
• 1 filet lososa...
Tempura patří k asijské kuchyni stejně tak jako trojobal k řízku. Krevety skvěle doplňuje svěží salát s klíčky a koriandrem.
Ingredience pro 4 osoby:
krevety:
16 větších krevet čerstvých, neloupaných
2 žloutky
350ml ledové vody
1 lžíce kukuřičné mouky
175g hladké mouky
1/2 kypřícího...
Opečený filet z lososa je klasika, ale vyzkoušejte ho s bramborovo-koprovým pyré. Losos a čerstvý kopr jsou dokonalá dvojka.
Ingredience pro 4 osoby:
4 filety z lososa
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
šťáva z poloviny citrónu
600g brambor
1,5-2dcl mléká
4 lžíce nasekaného...
Ryba v netradičním podání. Výborná lehká večeře.
Ingredience pro 2 osoby:
filet z halibuta nebo jiné bělomasé ryby
svazek jarní cibulky
hrst lístků citronového tymiánu
2 lžíce celozrné nebo rýžové mouky (popřípadě víc, podle hustoty hmoty)
1 vajíčko
sůl a čerstvě mletý pepř
1 malá...
Ryba a celerové pyré je výborná kombinace a stojí za to jí tuto kombinaci vyzkoušet.
Ingredience pro 2 osoby:
2 filety z candáta
1 lžíce másla
1dcl suchého bílého vína
1dcl zeleninového vývaru
snítka čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
Celerové pyré:
1 celer nakrájený na malé...
Další recept na moje oblíbené krevety... abych se nechlubila cizím peřím, tak po pravdě přiznávám, že je to recept, který u nás doma nejčastěji připravuje můj přítel.
Ingredience:
500g vyloupaných krevet střední velikosti (kupujeme v Makru čerstvé a nebo v Sapě mražené)
3 ks šalotka
svazek...
Krevety jsou mým favoritem mezi mořskými plody... tento způsob úpravy je rychlý a velmi chutný... podávat se můžou jen tak s dobrou bagetou a nebo s jasmínovou rýží...
Ingredience:
500g vyloupaných krevet střední velikosti
3x šalotka
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového...