Krevety na bylinkách a bílém víně

20.02.2014 12:42

Krevety jsou mým favoritem mezi mořskými plody... tento způsob úpravy je rychlý a velmi chutný... podávat se můžou jen tak s dobrou bagetou a nebo s jasmínovou rýží...

 
Ingredience:
  • 500g vyloupaných krevet střední velikosti
  • 3x  šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 1dcl bílé víno
  • 1 chilli paprička (kupujeme malé v Sapa a opravdu pálí)
  • 2 lžíce másla na zjemnění
  • sůl
  • pepř
Postup: 
Na rozplálenou pánev dáme olivový olej, přidáme šalotku a orestujeme. Po chvíli přidáme česnek, nasekanou chilli papričku a v zápětí hned krevety. Krevety orestujeme, zalijeme bílým vínem, které necháme částečně odpařit a na závěr přidáme nasekanou hladkolistou petržel a máslo. Podáváme s dobrou bagetou nebo rýží.