Krevety na bylinkách a bílém víně
20.02.2014 12:42
Krevety jsou mým favoritem mezi mořskými plody... tento způsob úpravy je rychlý a velmi chutný... podávat se můžou jen tak s dobrou bagetou a nebo s jasmínovou rýží...
Ingredience:
- 500g vyloupaných krevet střední velikosti
- 3x šalotka
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 1dcl bílé víno
- 1 chilli paprička (kupujeme malé v Sapa a opravdu pálí)
- 2 lžíce másla na zjemnění
- sůl
- pepř
Postup:
Na rozplálenou pánev dáme olivový olej, přidáme šalotku a orestujeme. Po chvíli přidáme česnek, nasekanou chilli papričku a v zápětí hned krevety. Krevety orestujeme, zalijeme bílým vínem, které necháme částečně odpařit a na závěr přidáme nasekanou hladkolistou petržel a máslo. Podáváme s dobrou bagetou nebo rýží.